Iowa moeten verbieden synthetische marihuana?

JA

K2 wierook is een relatief onbekende stof waarvan de gevolgen moeten uitgebreid worden onderzocht voordat hij wijd-beschikbaar op de markt.

Een beroep op de besmettelijke mengsels van chemische psychotrope stoffen, hebben synthetische vormen van marihuana gegroeid in populariteit onlangs als legale alternatieven aan cannabis. Vaak gefactureerd als "wierook", zijn deze stoffen beschikbaar in een veelheid van rassen met verschillende namen, misschien wel de meest beruchte waarvan K2 is. En hoewel nog steeds overal verkrijgbaar, Iowa wetgevers hebben geprobeerd te verbieden van deze stoffen voor, alleen te worden gedwarsboomd door producenten die in geslaagd om rok rond het juridische kader.

Terwijl weinig empirisch onderzoek is geaccumuleerd op K2 of soortgelijke stoffen, hebben velen in wetshandhaving en geneeskunde gevaarlijke symptomen als gevolg van gebruik van de stof gemeld. Variërend van misselijkheid tot hallucinaties, is het de K2 verbinding aan past van angst, dat is misschien wel het meest verontrustende symptoom gerapporteerd; naar verluidt een rol hebben gespeeld de zelfmoord van David Rozga, een Iowa tiener die vorig jaar zichzelf als gevolg van hyper angst schoot.

Gegeven de inherente mogelijkheid van gevaar van roken K2, op zijn minst, moet toegang tot K2 worden beperkt tot de stof meer grondig kan worden bestudeerd. Dit was het Uitzicht van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration, die eerder dit jaar geprobeerd om een noodsituatie verbod op de verkoop van K2 voor dit doel, alleen om hun verbod ook onbruikbaar gemaakt.

Nog, men hoeft niet te kijken ver in het debat om weg te komen met het begrip dat K2 moet worden verboden. De stof is zeer vergelijkbaar met cannabis en, zoals wet momenteel lijkt, cannabis is nog steeds illegaal. Als wij, als een staat en natie, dat het is terecht besluiten dat het criminaliseren van marihuana, moeten wij vervolgens de dezelfde fundamentele beginsel van handhaving toepassen op marihuana van synthetische alternatieven; vooral wanneer we weten veel minder van deze stoffen.

 

De NO argument lezen


Reacties zijn gesloten.