ER läkare se ökning av syntetiska marijuana relaterade fall.

ER docs don ’ t att känna igen tecken på falska marijuana i tonåren

Som användning av syntetiska versioner av marijuana som “ K2, ” ” Spice, ” och “ Blaze ” blir allt vanligare, ett växande antal tonåringar visar i sjukhuset emergency rum där läkare är obekanta med symtom som orsakas av de farliga ämnena, säger en ny rapport.

En blandning av växt- och växtbaserade material som har varit besprutas med kemikalier, syntetiska marijuana “ är fortfarande en relativt ny drog, och när vi började se fall, vi insåg att det fanns mycket lite information i den medicinska litteraturen, ” säger Joanna Cohen, en Akutmedicin läkare vid barn ’ s National Medical Center i Washington, D.C., och leda författaren till betänkandet, som publiceras i dag i Pediatrik.

En ny rapport i tidning Pediatrik säger mer tonåringar landning i nödsituation rum i hela landet efter kommer i kontakt med narkotika K2 eller syntetiska marijuana.

ER läkare se ökning av syntetiska marijuana relaterade fall.

“ Vi ser det alltför ofta fortfarande ” sade Dr. Charles Bregier, medicinsk direktör vid presbyterianska brådskande vård i CHARLOTTE, NC (WBTV). “ Produkten är alltför lätt att hämta. ”

Bregier sa det ’ s inte ovanligt att tonåringar hamna i ER i Charlotte efter ett möte med K2.

“ Många ungdomar kan få paranoida. De kan få mycket fientligt och arga. Det har mord och självmord som har associerats med detta, ” sa Bregier.

Kemikalier i K2 är förbjudna i North och South Carolina, samt en lång lista med andra stater.  Det ’ s också ett tillfälligt federala förbud mot ämnet.

Nu när K2 och dess motsvarigheter är olagliga, experter säger de ’ re svårare att hitta på arkivet hyllor, men att ’ t menar ’ s omöjligt för tonåringar att få sina händer på narkotikan.

“ De flesta tonåringar är att hitta dessa produkter online, ” sade Anna Dulaney, en toxicologist vid Carolinas Poison Center.

Hon sade föräldrar måste steg i och förhindra att deras barn köper droger, som levereras ofta från Asien och innehåller okänd typer och mängder av giftiga kemikalier.

“ Först och främst tala till dem. Tala till dem om farorna med hjälp av saker som vi inte ’ t ännu vet tillräckligt mycket om. Kontrollera och se var de ’ re kommer online. Vissa av dessa webbplatser där du kan beställa dessa saker, du kan behöva gå ett par sidor att se att det är där du kan beställa ämnen. På ytan kan det vara rökelse annonser eller det växtbaserade supplementet annonser, ” sa Dulaney.

Oavsett vad produkten anspråk på att vara det ’ s alls för tonåringar att veta exakt vad de ’ re att sätta i sina kroppar … ledande experter att påminna om att köparen akta dig.

De tre fallstudierna av tonåringar och unga vuxna belysa “ telltale tecken ” av syntetiska marijuana  missbruk. Dessa inkluderar överdriven svettning, agitation, oförmåga att tala, aggression och rastlöshet, utöver det “ euforiska och psykoaktiva effekter ” vanligtvis associeras med marijuana användning.

Källa


Kommentarer är stängda.